Υλικά:
Για 6 άτομα
1 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
Μισή κούπα γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές ζάχαρη
Μισή κούπα νερό
1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Γλυκιά, αφράτη, παραδοσιακή πίτα από καλαμποκάλευρο!
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά, εκτός από το καλαμπόκι, στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και χτυπάμε όλα μαζί για ένα λεπτό. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το καλαμπόκι.
Αδειάζουμε και στρώνουμε το μείγμα σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για ψωμιά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.