Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό κοτολέτες μοσχαριού
βούτυρο ή λάδι
αλάτι, πιπέρι
αυγό χτυπημένο
γαλέτα
Εκτέλεση:
Τα κομματάκια που θα μείνουν τα περνάτε από μηχανή χρησιμοποιείτε σε κροκέτες!
Χτυπάτε ελαφρά τις κοτολέτες για να ανοίξουν και τις βυθίζετε σε βούτυρο λιωμένο ή σε λάδι. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σ’ ένα πιάτο αρκετή παρμεζάνα τριμμένη. Σ΄ ένα πιάτο χτυπάμε δύο αυγά με μια κουταλιά νερό και σε ένα άλλο τρίτο πιάτο έχετε τη γαλέτα.
Βυθίζετε πρώτα τις κοτολέτες στην παρμεζάνα και στη συνέχεια στο αυγό. Τις τυλίγετε στη γαλέτα και τις τηγανίζετε με βούτυρο ή λάδι σε μέτρια φωτιά επί 5 λπτά και απο τις δυο μεριές. Τις σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ.