Υλικά:
Για 4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
2 κουταλιές της σούπας παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ½ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
8 αυγά
2 λουκάνικα χοιρινά φρέσκα
60 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Συνοδεύουμε με ροζέ κρασάκι που δένει με τη γεύση όλων των υλικών μας!
Βάζουμε το φρέσκο σπανάκι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί στα υγρά που βγάζει. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο, δεν το μαγειρεύουμε το αφήνουμε να ξεπαγώσει και το στύβουμε με τα χέρια μας καλά. Μετά το αδειάζουμε σε ένα μπολ (το κατεψυγμένο ή το φρέσκο σπανάκι που έχουμε ατμίσει) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο κρασί, αλάτι (με προσοχή, διότι τα λουκάνικα είναι ήδη αλμυρά) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρές φωλιές και σπάμε εκεί μέσα τα αυγά προσεκτικά.
Σκορπάμε ενδιάμεσα τα κομματάκια λουκάνικου, πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι και μπρόκολο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλουμε να είναι τα αυγά μας.