Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια λαζάνια
300 γραμμάρια ζαμπόν μπούτι (λεπτές φέτες)
200 γραμμάρια μπέικον ή προσούτο
200 γραμμάρια μανούρι
Μικρή ποσότητα μπεσαμέλ
Υλικά για την μπεσαμέλ
35 γραμμάρια αλεύρι
35 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια φρέσκο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια για περίπου 2 -3 λεπτά με προσοχή , να μην κολλήσουν μεταξύ τους (μπορείτε να ρίξετε λίγο λαδάκι στο νερό). Τα στραγγίζετε. Σε ένα πυρίμαχο βουτυρωμένο ταψί, ρίχνετε μια στρώση λαζάνια, από πάνω ζαμπόν, το μανούρι και το μπέικον. Κάνετε μια ακόμη στρώση με τα ίδια υλικά (τελευταίο το μπέικον).
Κατόπιν, απλώνετε λίγη μπεσαμέλ με μανούρι και το ψήνετε στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει δηλαδή για 30 λεπτά περίπου.