Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 λεμόνια, ξύσμα & χυμός
1,5 λίτρο σόδα (αναψυκτικό)
150 γραμμάρια τζίντζερ (κατά προτίμηση φρέσκο)
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες, μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σερβίρετε την τζιντζερόμπυρα κατά προτίμηση αμέσως, με μπόλικα παγάκια
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια το τζίντζερ μέσα σε ένα γουδί κατά προτίμηση, αλλιώς μπολ, και προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη. Πλένετε καλά και στεγνώνετε τα λεμόνια. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τις φλούδες από τα λεμόνια, προσέχοντας να μην κόψετε και τις λευκές ίνες που πικρίζουν.
Διαφορετικά, με τον τρίφτη παίρνετε το ξύσμα. Το προσθέτετε στο μπολ. Με το γουδοχέρι πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί.
Εάν δεν έχετε γουδοχέρι, μπορείτε να απλώσετε όλα τα υλικά στον πάγκο και να τα πατήσετε με τον πλάστη.
Στη συνέχεια συγκεντρώνετε όλα τα υλικά μαζί, πιεσμένα, σε ένα μπολ και χύνετε μέσα τον χυμό λεμονιού κι αφού ενσωματωθεί, προσθέστε και τη σόδα. Αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά στην άκρη να δώσει τα αρώματα του. Δοκιμάζετε τη γεύση του. Επίσης αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη για να σπάσει την οξύτητα του λεμονιού και του τζίντζερ.