Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
60 γραμμάρια αρακάς
60 γραμμάρια καρότα σε κύβους
60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3
450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
1 κουταλιά αλάτι
1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ πράσινη πιπερία ψιλοκομμένη
2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 σπόρους κάρδαμο
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
Σερβίρετε ζεστό με ψωμί, γιαούρτι και σαλάτα
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια, τον αρακά.
Σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζεται για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.