Μανιτάρια ψητά

by sidagi.gr
713 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

400 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα άσπρα
20 γραμμάρια βούτυρο
1κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στα 4
1 φίλο δάφνης
½ φλιτζάνι 125 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Εξαιρετικά νόστιμα, σερβίρονται ζεστά ή κρύα σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό κυρίως πιάτου

Καθαρίζουμε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια, κόβετε λίγο από το κοτσάνι τους και τα κόβετε στη μέση. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το λάδι σε βαριά βαθιά κατσαρόλα. Τα αφήνετε να κάψουν και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ροδίσουν.

Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν,  χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε με καπάκι για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Έπειτα βγάζετε και πετάτε το φύλλο δάφνης και προσθέτετε τον άνηθο και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό. Αλατίζετε και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αδειάζετε σε γυάλινο σκεύος ή άλλο (μη μεταλλικό ή πλαστικό),  τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα