Υλικά:
4 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κρόκοι αυγών
250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
100 γραμμάρια τυρί κρέμα με αρωματικά και σκόρδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά σε ροδέλες
200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια κιμάς
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Συνταγή από την Πόλη με κιμά, τυρί, αρακά και πατάτα για ένα εύκολο ορεκτικό που θα το απολαύσει όλη η παρέα
Για τη γέμιση
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις λιώνετε καλά με πιρούνι μαζί με 2 κουταλιές από το λάδι, τους κρόκους και το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε και το διατηρείτε ζεστό. Στο μεταξύ σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε την πιπεριά, το δεντρολίβανο και το μπέικον. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τον κιμά και τηγανίζετε για 8 με 10 λεπτά, να πάρουν χρώμα τα υλικά.
Κατόπιν προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, τον αρακά, τις ντοματούλες, το αλεύρι και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Βάζετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας στο πάτο του πυρίμαχου σκεύους και αδειάζετε επάνω το μείγμα με τον κιμά, από πάνω ρίχνετε το μείγμα με της πατάτας. Και στη συνέχεια καλύπτετε πάνω από το μείγμα με τις πατάτες τα άλλα 2 φύλλα κρούστας και σπρώχνετε προς τα μέσα τη ζύμη που προεξέχει από τα φύλλα σφολιάτας. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια και να εξατμιστούν τα υγρά.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή.