Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια μαγιονέζα
220 γραμμάρια φασόλια άσπρα κοσκινισμένα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά της σούπας λεμονιού
100 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο
3-4 φύλλα μαρουλιού
8 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα στα 2
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση:
Μια εύκολη συνταγή για να αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν!
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά το στραγγίζουμε. Ταυτόχρονα σε άλλο κασταρολάκι βράζουμε σε δυνατή φωτιά α αυγά για 25 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Στο μεταξύ πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα του μαρουλιού.
Τα βάζετε σε πιατέλα, βάζετε στο κέντρο το μισό μείγμα με το κοτόπουλο και τακτοποιείτε γύρω – γύρω τα αυγά.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε με κριτσίνια καρότου.