Λαβράκι στο φούρνο
Μια εύκολη και υπέροχη συνταγή για ένα γρήγορο και οικονομικό πιάτο. Μην τρομάζετε με την ποσότητα του αλατιού στο λαβράκι, δίνει απίστευτη νοστιμιά χωρίς να είναι υπερβολικά αλμυρό.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
1 κιλό λαβράκι
3 κιλά χοντρό αλάτι
4-5 πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, βρασμένες με τη φλούδα
1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
6 ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το λαβράκι με τα λέπια και απλώς καθαρίζουμε τα εντόσθια και το ξεπλένουμε στο νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα σε ένα ταψί μέσα στο οποίο χωράει ολόκληρο το λαβράκι, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 3 κιλά χοντρό αλάτι και τα βρέχουμε με νερό. Στρώνουμε το μισό αλάτι πάνω στη λαδόκολλα και βάζουμε το λαβράκι πάνω του.
Τότε το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι και το “χτίζουμε” καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε ροδέλες και το βάζουμε μαζί με τις πατάτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα ντοματίνια. Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε. Το ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε το ψάρι.
Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής: 40 λεπτά
Περισσότερες συνταγές με Λαβράκι
- Λαβράκι με μπρόκολο
- Λαβράκι στον ατμό με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λαβράκι στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριές
- Λαβράκι ψητό σε κρούστα αλατιού
- Γεμιστό λαβράκι με κάππαρη και ντομάτα στη λαδόκολλα
Σας αρέσει αυτή η συνταγή Λαβράκι στο φούρνο; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!
[mc4wp_form id=”52856″]