Μακαρονόπιτα ανοιχτή

by sidagi.gr
509 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Μισό κιλό μακαρόνια μισοβρασμένα
Μισό πακέτο φύλλα κρούστας
Μισό λίτρο γάλα
4 αυγά
250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
Βούτυρο πρόβειο λιωμένο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Τα μακαρόνια της προηγούμενης ημέρας μπορούν να γίνουν μία πετυχημένη πίτα

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο. Στρώνουμε 4 φύλλα σε ταψί βουτυρώνοντας τα ένα – ένα. Απλώνουμε τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε με τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά της ώρας στους 180 βαθμούς.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα