Υλικά:
Για 8-10 άτομα
Για τη ζύμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο γεμάτο (ποτήρι για ούζο)
3 ποτήρια (απ’ το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
1 σφηνάκι ρακή
μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
λίγο αλάτι
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
1 αυγό χτυπημένο
μισό κιλό ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Εκτέλεση:
Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια με γέμιση ζυμήθρας Ήπειρος
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιά, νερό, ρακή, το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά όλα τα υλικά της ζύμης μαζί.
Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο και την αφήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ανέβει.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό προσθέτοντας σταδιακά τη τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος.
Έπειτα ετοιμάζουμε τα πιτάκια μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση το μείγμα με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά. Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε με τη παλάμη μας για να απλώσουν. Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
Στο τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Tips
Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή. Θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
Καθώς θα τα πλάθουμε για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, βάζουμε αλεύρι (όχι πολύ όμως).
Μόλις τα τηγανίσουμε βάζουμε χαρτί στο πιάτο για να μαζέψει τα περιττά λάδια.