Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το πέστο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλιά της σούπας εστραγκόν αποξηραμένο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σαλάτα
20 γαρίδες ( χωρίς το κέλυφος)
Μισό πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ματσάκι σπαράγγια
250 γραμμάρια μαρούλι και ρόκα ανάμεικτα
1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σαλάτα με γαρίδες, ρόκα και πέστο για όλες τις ώρες
Για το πέστο
Χτυπάμε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
Πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε διαγωνίως σε κομμάτια 4-5 εκατοστών.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με 8 κουταλιές από το πέστο.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τέλος το πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και μαρουλιού.