Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμαρια βούτυρο λιωμένο και παγωμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
¾ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια αλεσμένα ή φουντούκια ή αμύγδαλα
2 κούπες αλεύρι αν δείτε ότι χρειαστεί παραπάνω προσθέστε όσο πάρεi
Εκτέλεση:
Κουραμπιέδες για όσους νηστεύουν και όχι μόνο
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους κουραμπιέδες δίνοντας τους ότι σχήμα θέλουμε συνήθως ωοειδές σχήμα.
Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τους κουραμπιέδες για μισή ώρα.