Μιλφέιγ με κάστανο και σοκολάτα

by sidagi.gr
617 προβολές

Υλικά:

400 γραμ. σφολιάτα
100 γραμ. πουρέ κάστανου
100 γραμ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Φλούδες σοκολάτας
Μαρόν γλασέ

Εκτέλεση:

Μια παραλλαγή του δημοφιλούς και αγαπημένου μας γλυκού!

Μια παραλλαγή του δημοφιλούς και αγαπημένου μας γλυκού!

 

Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σπάμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τον πουρέ του κάστανου. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε την κρέμα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σταθεί.

Φτιάχνετε 6 μιλφέιγ τριγωνικά, χρησιμοποιώντας 3 ψημένα τρίγωνα για το καθένα, απλώνοντας ανάμεσά τους κρέμα και φτιάχνουμε δύο στρώσεις. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γλυκών με την άχνη και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας και μαρόν-γλασέ.

Απαιτούμενος χρόνος: 100 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα