Ριζότο με γαλοπούλα και παρμεζάνα

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα φουαντρέ
2 λίτρα ζωμό κότας
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
150 γραμμάρια μανιτάρια κουμπιά
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας
150 γραμμάρια μανιτάρια ενιόκι
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ένα εύκολο και απολαυστικό ριζότο

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρούς κύβους.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζουμε μέσα στο τηγάνι τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.

Όταν δούμε ότι τα μανιτάρια αρχίζουν να βγάζουν υγρά, σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.

Ρίχνουμε αυτά τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα