Κρύο ορεκτικό με λούζα και γέμιση κρέμα τυριού

by sidagi.gr
574 προβολές

Υλικά:

24 φέτες λούζας
110 γραμμάρια φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια μανούρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή φύλλα θυμαριού ή φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ένα ελληνικό αλλαντικό, εκλεκτής ποιότητας, από το φιλέτο του χοίρου εδώ με γέμιση από μανούρι…

Ένα ελληνικό αλλαντικό, εκλεκτής ποιότητας, από το φιλέτο του χοίρου εδώ με γέμιση από μανούρι…

Ξεκινάμε την προεργασία κάποιες ώρες πριν, γιατί η κρέμα τυριού που θα φτιάξουμε, πρέπει να μπει στο ψυγείο και να παγώσει πριν γεμίσουμε με αυτή τις φέτες λούζας.

Αν έχουμε το χρονικό περιθώριο μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα τυριού από την προηγούμενη μέρα.

Βάζουμε το μανούρι στο μούλτι ώστε να τριφτεί και να κομματιαστεί σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε.

Μόλις το γάλα, αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μανούρι και το πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη ή το μαϊντανό (ό,τι επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε την κρέμα με τα μυρωδικό και το πιπέρι.

Σε αυτή τη φάση η κρέμα είναι ρευστή, για το λόγο αυτό, τη βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες το λιγότερο, για να γίνει πηχτή.

Όταν η κρέμα παγώσει και έχει την υφή που θέλουμε, γεμίζουμε με αυτή τις φέτες λούζας.

Τυλίγουμε τις φέτες και σχηματίζουμε μικρά ρολά.

Αν χρειάζεται, τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

 

Απαιτούμενος χρόνος: λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα