Υλικά:
350 γραμμάρια ρύζι Arborio
2/5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
230 γραμμάρια λουκάνικο
370 γραμμάρια μήλα ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
1 κύβος ζωμού, διαλυμένος σε 1 λίτρο βρασμένο νερό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Δεν θα μείνει τίποτα!
Δεν θα μείνει τίποτα!
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τα μήλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, βήνουμε τη φωτιά, βάζουμε ανακατεύοντας την κρέμα και το μοσχοκάρυδο και σκεπάζουμε το δοχείο για 4-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.