Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
400 γραμμάρια βρούβες τρυφερές
1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκετάκια
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ματσάκι μυρώνια
6 ξύκα ξερά κομμένα σε μικρές φέτες
1 ματσάκι άγρια ρόκα
200 γραμμάρια σταμναγκάθι
1 φλιτζάνι λαδοτύρι ή πικάντικη γραβιέρα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σύκο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Φρέσκια ιδέα για τη σαλάτα σας
Για τη σαλάτα
Διάφορα άγρια χόρτα συνδυάζονται γευστικά με το σύκο.
Πλένουμε με άφθονο νερό τα χορταρικά, για να καθαρίσουν καλά.
Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε ανακατεμένα σε μια πιατέλα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και το ζεματάμε για 3-4 λεπτά.
Όταν ζεματιστεί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το τοποθετούμε στην πιατέλα μαζί με τα άλλα χορταρικά.
Προσθέτουμε το καρότο.
Από πάνω, μοιράζουμε ομοιόμορφα τα σύκα και τις σταφίδες.
Για το ντρέσινγκ
Βάζουμε σε ένα μικρό βαζάκι που κλείνει, το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα σύκο, το ξίδι, τη μουστάρδα και το χοντρό αλάτι.
Χτυπάμε καλά τα υλικά.
Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
Τέλος, απλώνουμε από πάνω το λαδοτύρι ή τη γραβιέρα.