Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σοκολάτα
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 τσίλι
1 ¾ κούπα γάλα
1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
1 πρέζα κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
¼ κούπα νερό
Για τη σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
2 κλωναράκια κανέλας
Σαντιγί
Εκτέλεση:
Παίξτε με τις γεύσεις και προσθέστε τσίλι
Για τη σοκολάτα
Πλένουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από την καυτερή πιπεριά και τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Την ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και το νερό.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, την κανέλα, τον καφέ και την καστανή ζάχαρη.
Αφού λιώσει καλά και ζεσταθεί η σοκολάτα, αφαιρούμε την πιπεριά και ρίχνουμε τη σοκολατα σε μια κούπα, απο πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί και 2 κλωναράκια κανέλας.
Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.