Υλικά:
2 πράσα χοντροκομμένα
2 καρότα χοντροκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 μαραθόριζα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι ρίγανης
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αποφύγετε τα συντηρητικά και φτιάξτε το δικό σας ζωμό λαχανικών με φρέσκα λαχανικά! Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε όταν μαγειρεύετε σούπες ή κρέας.
Αποφύγετε τα συντηρητικά και φτιάξτε το δικό σας ζωμό λαχανικών με φρέσκα λαχανικά! Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε όταν μαγειρεύετε σούπες ή κρέας.
Βάζουμε στο μούλτι τα πράσα, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τη μαραθόριζα.
Τα χτυπάμε αλλά σταματάμε το χτύπημα πριν πολτοποιηθούν, δεν τα θέλουμε πολτοποιημένα αλλά ψιλοκομμένα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση.
Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα λαχανικών που φτιάξαμε στο μπλέντερ.
Σοτάρουμε για 5-8 λεπτά μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη δάφνη και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 1 ½ λίτρο ζεστό νερό.
Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για μισή ώρα.
Στα 30 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ζωμό σε ψιλό σουρωτήρι.
Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε περίπου 1 λίτρο ζωμό λαχανικών.