Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσο
¼ κούπα άγλυκο κακάο
¼ κούπα τυρί κρέμα
¼ κούπα ανάλατο βούτυρο
1 ½ κούπα άχνη ζάχαρη
Μισό στικ βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Ιδανική αν την απολαύσετε βράδυ μαζί με το αγαπημενο σας ρόφημα
Διαλύουμε τον καφέ σε δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και λεία κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την άχνη και στη συνέχεια τον καφέ και τη βανίλια και χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης και χτυπάμε στη χαμηλή θέση για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα.
Τέλος, ανεβάζουμε την ταχύτητα στη μέση και χτυπάμε για ένα λεπτό ώστε να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Σερβίρουμε με ζεστή σοκολάτα με άρωμα κανέλας.