Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη των μπισκότων
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι γάλα
125 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
λίγο επιπλέον αλεύρι για να πασπαλίσουμε τη φόρμα
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Για τη σοκολατένια επικάλυψη των μπισκότων
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι κακάο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
60 γραμμάρια βούτυρο
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Μαλακά και αφράτα μπισκότα με γεύση σοκολάτας,πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη
Για την ζύμη των μπισκότων
Χτυπάμε 125 γραμμάρια βούτυρο με ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
Μόλις γίνει αφράτο, προσθέτουμε τα αυγά και 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια τετράγωνη φόρμα για κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ανοίγουμε το φούρνο ώστε να είναι προθερμασμένος πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Στο χρονικό αυτό σημείο, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε σε 16 κομμάτια.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – επικάλυψης σοκολάτας
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας.
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ½ φλιτζάνι κακάο, 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και 60 γραμμάρια βούτυρο και ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση (1.5-2 βαθμούς στο μάτι κουζίνας).
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
Βγάζουμε τα κομμάτια κέικ από το ψυγείο και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.