Υλικά:
Για 4 άτομα
1 κιλό κάστανα
2 βανίλιες
Μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά. Τα καθαρίζουμε ένα ένα και τα σιγοβράζουμε για να τα λιώσουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Στοιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή σαμπάνιας.