Υλικά:
4 ρίζες φινόκιο κομμένες κατά μήκος στα τέσσερα
1 ½ φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στον τρίφτη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το φινόκιο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Στο χρόνο αυτό κατά τον οποίο θα έχει πλέον μαλακώσει,το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά.
Απλώνουμε το φινόκιο σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε το φινόκιο με το ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε το φούρνο για να προθερμανθεί ρυθμίζοντας την ένταση στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 ½ φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι,1 φλιτζάνιμαϊντανό ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα που φτιάξαμε καιτο τοποθετούμε πάνω στο φινόκιο.
Ανακατεύουμε το φινόκιο με το μείγμα.
Βάζουμε το φινόκιο στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά.