Υλικά:
300 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζλανι τριμμένη καρυδόψιχα
125 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαο
1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε λίγο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια βούτυρο και 250 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε 2 αυγά και ½ φλιτζάνι γάλα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για ένα με δύο λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι,1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα,τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αλεύρωνουμε και αλείφουμε με λόγο βούτυρο ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τη βασιλόποιτα να ψηθεί στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν ψηθεί τη βγάζοθμε από το φούρνο.
Μέχρι να κρυώσει και να μπορέσουμε να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Τη μεταφέρουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
Μόλις λιώσει,προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε τη βασιλόπιτα με την επικάλυψη της σοκολάτας.