Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 ποτήρια πλιγούρι
1 ποτήρι μακαρόνια φαρφάλες
250 γραμμάρια ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι
Χυμός από μισό λεμόνι
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
5 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με τα ψητά σας και με φρέσκια σαλάτα λαχανικών
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μακαρόνια σε ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το νερό και αφήνουμε να κοχλάσουν.
Βάζουμε στο τέλος το πλιγούρι, το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και γίνουν τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά.