Υλικά:
440 γραμμάρια κόκκινα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κουταλιά κολίανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα από το μαρούλι.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα από το μαρούλι.
Γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό, κελίνουμε το καπάκι και βάζουμε μέσα τα φύλλα του μαρουλιού ένα-ένα.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά μέσα στο νερό για να καθαρίσουν καλά.
Ανοίγουμε το καπάκι του νεροχύτη για να φύγει το νερό.
Τα ξεπλένουμε ξανά ένα-ένα μεμονωμένα.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε το μαρούλι σε μια σαλατιέρα,βάζουμε από πάνω τους κύβους ντομάτας,τις φέτες πιπεριές,τα κόκκινα φασόλια.
Προσθέτουμε τον κολίανδρο.
Περιχύνουμε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι για να γίνει η σαλάτα πικάντικη.
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα κατευθείαν ή να τη βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις των υλικών και μετά να τη σερβίρουμε.