Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια μέλι
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
200 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 μανταρίνια ξύσμα
2 πορτοκάλια χυμό
1 φλιτζάνι κονιάκ
2 κουταλιές σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλα
2 κουταλιές σόδα
Μισό κουταλάκι πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αμυγδαλόψιχα
Φρουί γλασέ
1/2 φλιτζάνι σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ταιριάζει πολύ με το αγαπημένο σας ρόφημα
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τα αυγά λίγο χτυπημένα.
Ρίχνουμε το μέλι σε μια κατσαρολίτσα να λιώσει στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Μετά το προσθέτουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε 5 φραντζολάκια. Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με λαδόκολλα και φροντίζουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστεί ο όγκος τους. Ψήνουμε για 75 λεπτά σε μέτριο φούρνο (175-200) με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Σερβίρουμε με ζεστό καφέ με σοκολάτα.