Υλικά:
για τη ζύμη:
300 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
600 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
115 γραμμάρια ελαιόλαδο
115 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
για τη γέμιση:
150 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
150 γραμμάρια δαμάσκηνα
150 γραμμάρια ξερά σύκα
50 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
50 γραμμάρια αποφλοιωμένα αμύγδαλα
50 γραμμάρια καρύδια
½ κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
160 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
160 γραμμάρια θυμαρίσιο μέλι
120 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε λίγη ώρα, να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τα ξερά φρούτα στα δύο.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση του γλυκού, ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα καιτα ανακατεύουμε με το αλέυρι.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη με το μέλι και τη βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει και να σχηματίζει σιρόπι,ρίχνουμε μέσα το μείγμα που αποτελείται από το αλέυρι, τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα.
Ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια τη ζύμη και αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκατοστών ανοίγουμε το ζυμάρι που φτιάξαμε σε λεπτή στρώση.
Γεμίζουμε με το μείγμα των ξερών φρούτων πιέζοντας τα προς τα κάτω και καλύπτουμε τα φρούτα με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.