Υλικά:
Μισό κιλό μυζήθρα ανάλατη
8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
230 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο ενώ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την μυζήθρα.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο ενώ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την μυζήθρα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.