Υλικά:
1 φλιτζάνι κράνμπερι
½ πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
1 ½ φλιτζάνι dry gin
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας λικέρ κεράσι
6 φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με 3/4 φλιτζανιού τσαγιού νερό για να βράσουν.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με 3/4 φλιτζανιού τσαγιού νερό για να βράσουν.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από τη λιωμένη ζαχάρη και την υπόλοιπη τη βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε ξανά το σιρόπι να βράσει και χαμηλώντας ρτη φωτιά προσθέτουμε τα cranberries.
Αφήνουμε τα cranberries να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Στο χρόνο αυτό το σιρόπι είναι έτοιμο,οπότε το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κάθε ποτήρι πρέπει να έχει 2 κουταλιές της σούπας cranberries και 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι.
Βάζουμε το λεμόνι και τις φέτες πορτοκάλι στο μπλέντερ και τα λιώνουμε.
Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι dry gin και ½ φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας λικέρ κεράσι.
Γεμίζουμε τρία ποτήρια με τριμμένο πάγο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κοκτέιλ σε ένα σέικερ.
Μοιράζουμε το κοκτέιλ σε τρία ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας.