Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό κουνουπίδι
200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καυτερή
330 ml μπύρα
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πανεύκολη συνταγή με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι με έντονη γεύση
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκέτα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο αλεύρι και 330 ml μπύρα.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καυτερή και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα κουρκούτι με τη μπίρα και το αλεύρι.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπουκέτα κουνουπίδι και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Βάζουμε τα μπουκέτα να τηγανιστούν.
Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σκεπάζοντας τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει τη μεγάλη ποσότητα λαδιού για να μην τα φάμε τόσο λιπαρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακακεύουμε και φτιάχνουμε τη σος γιαουρτιού με την οποία θα συνοδεύσουμε το κουνουπίδι.