Υλικά:
1.200 γραμμάρια μπρόκολο καθαρισμένο
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Αρχικά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Αρχικά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φούντες και κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε το μπρόκολο στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε με 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν πλέον έχουν μαλακώσει,τα αλέθουμε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.
Αν θέλουμε μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με γιαούρτι.