Υλικά:
1 ½ κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
250 γραμμάρια μαστέλο Χίου κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σκόρδο.
Καθαρίζουμε το σκόρδο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Βάζουμε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Αμέσως μετά βάζουμε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 45 λεπτά μέχρι να δέσει
.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όπως είναι ζεστή η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το μαστέλο για να λιώσει και να εμπλουτίσει τη σάλτσα.