Υλικά:
8 σαρδέλες ( καλό είναι να έχουν πάχος)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
4 μεγάλα φρέσκα αμπελόφυλλα
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες,αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες,αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Κόβουμε τη ντομάτα σε 4 φέτες,τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνιτσαγιού ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούνστους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα αμπελόφυλλα και τα τηγανίζουμε.
Δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε στο τηγάνι πολλή ώρα,θα τα βγάλουμε σχεδόν αμέσως για να μην μαυρίσουν.
Όταν τα βγάλουμε καλό είναι να τα τυλίξουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να πάρει το χαρτί τη μεγάλη ποσότητα λαδιού.
Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν τις σερβίρουμε θα τις μοιράσουμε σε 4 πιάτα.
Σε κάθε πια΄το βάζουμε ένα τηγανητό αμπελόφυλλο και πάνω από αυτό μια φέτα ντομάτας.
Πάνω από τη ντομάτα σερβίρουμε δύο σαρδέλες.
Για πιο έντονη γεύση, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.