Υλικά:
Δέκα μεγάλα καρότα
350 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
Δύο κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
Μία φέτα ψωμιού ψίχα
Ένα αυγό
Δύο κρεμμύδια
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ανοίγουμε τα καρότα από πάνω. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και τα ρίχνουμε μέσα να βράσουν λίγο και τα βγάζουμε.
Καθαρίζουμε και ανοίγουμε τα καρότα από πάνω. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και τα ρίχνουμε μέσα να βράσουν λίγο και τα βγάζουμε.
Ανακατεύουμε τον κιμά με το βούτυρο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη σε νερό και καλά στραγγισμένη, το αυγό, το ζαμπόν, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τριμμένο τυρί και αλάτι, πιπέρι.
Γεμίζουμε τα καρότα μας και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά χωρίς να βάλουμε νερό.