Υλικά:
½ λίτρο φρέσκο γάλα (χλιαρό)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 πακέτο αλέυρι
2 πακέτα βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
1 αυγό
χαρτάκια για πτι φουρ
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα.
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα.
Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το 1 ½ πακέτο βούτυρο ( αφού το μαλακώσουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε το αλέυρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.
Στο ένα φλιτζάνι με ζάχαρη άχνη ανακατεύουμε την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα.
Κόβουμε τη ζύμη που εντωμεταξύ έχει φουσκώσει σε 4 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε το κάθε μέρος έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φύλλο μέτριο σε πάχος.
Αλείφουμε με βούτυρο το μισό φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε το καθαρό μέρος του φύλλου επάνω στο πασπαλισμένο.
Κόβουμε λουρίδες πάχους δύο δάχτυλα περίπου.
Παίρνουμε την κάθε λουρίδα και την δένουμε κόμπο,την τυλίγουμε με τη σκέτη ζάχαρη άχνη και τη βάζουμε σε χαρτάκια πτι φουρ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Αλέιφουμε με αυγό ένα ταψί, τοποθετούμε επάνω τις λουρίδες και τις βάζουμε να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.