Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια σταρένιο αλεύρι
10 μικρά λουκάνικα
5 φέτες προσούτο
5 σκελίδες σκόρδο
3/4 λίτρου νερό
200 ml ελαιόλαδο
2 πιπεριές
Αλάτι
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό Ισπανικό φαγητό
Αρχικά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, γυρίζοντας τα ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λουκάνικα και βάζουμε μέσα το προσούτο.
Το γυρίζουμε και αυτό 3-4 φορές ώστε να σοταριστεί και το βγάζουμε από το τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις σοτάρουμε και αυτές.
Αφήνουμε στο τηγάνι μόνο το λάδι για να ετοιμάσουμε τα μίγκας.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μια χούφτα αλεύρι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σιγά- σιγά και το νερό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Καλό είναι να ανακατέψουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνδυάζοντας κυκλικές κινήσεις και κατακόρυφα χτυπήματα.
Χωρίζουμε τους σβόλους ζύμης που σχηματίζονται.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να δημιουργηθούν πολύ μικρά κομμάτια ίδιου μεγέθους με τα κρουτόν τα οποία ομοίως θα έχουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις τα μίγκας πάρουν χρώμα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, το προσούτο και τις σκελίδες σκόρδο.
Τα ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν με τα μίγκας.
Σερβίρουμε με σπιτικό ψωμί.