Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4-5 μεγάλα καλαμάρια
250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
60 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό τριμμένο
40 γραμμάρια χυμό λεμονιού
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και παραδοσιακό ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κόκκαλο που έχουν στη ράχη τους. Τα πλένετε και τα τρίβετε με το 1/3 του χυμού λεμονιού. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα, τις πιπεριές, την ντομάτα και το κρεμμύδι και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα δένετε στην άκρη με μία οδοντογλυφίδα για να μην αδειάσουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο grill σε μέτρια φωτιά.
Ωστόσο, έχετε ετοιμάσει τη σάλτσα με το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Μόλις ψηθούν τα καλαμάρια, σερβίρετε ρίχνοντας το λαδολέμονο.