Υλικά:
1 κιλό παντζάρια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τα παντζάρια.
Αρχικά καθαρίζουμε τα παντζάρια.
Κόβουμε τα πράσιννα φύλλα, πλένουμε με άφθονο νερό τους βολβούς.
Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε αλάτι.
Βάζουμε τους βολβούς να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια.
Τα σοτάρουμε και παράλληλα τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Τέλος, σβήνουμε με το ξίδι και ανακτεύουμε γρήγορα τα παντζάρια.
Τα σερβίρουμε ζεστά.