Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
4 φέτες προσούτο χοντροκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι άνυδρο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 αυγά βρασμένα
1 κουταλιά της σούπας ελιές
1 αγγούρι κομμένο σε καρέ
1 άισμπεργκ κομμένα σε λεπτά κομμάτια
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτες φέτες
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 πρέζα ζάχαρη
Ξίδι
Εκτέλεση:
Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και σος από μαγιονέζα
Για τη σαλάτα
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας, αρχίζουμε να τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα μας
Βάζουμε μια στρώση άισμπεργκ, από πάνω μια στρώση κρεμμύδι, πάνω από το κρεμμύδι απλώνουμε το αυγό, συνεχίζουμε με μια στρώση ελιές.
Τελευταία στρώση να είναι το υπόλοιπο άισμπεργκ.
Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, πασπαλίζουμε το προσούτο.
Για το ντρέσινγκ
Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά,1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Αναμειγνύουμε τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο οπότε περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.