Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Τέσσερα μπούτια κοτόπουλου
1/4 κουταλιά του γλυκού σάλτσα σόγιας
20 γραμμάρια πάστα τομάτας
100 γραμμάρια κέτσαπ
10 γραμμάρια καπνιστός κόλιανδρος
25 γραμμάρια ζάχαρη
Πιπέρι καγιέν
Πιπέρι μαύρο
Δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το με πατάτες φούρνου και απογειώσετε τη γεύση
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
Σερβίρετε με πατάτες με σαφράν και κρασί.
.