Ρύζι για σούσι

by sidagi.gr
2,5K προβολές

Υλικά:

2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι
650 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε 2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι σε μια λεκάνη(υπολογίστε ότι θα είναι 500 ml ρύζι) και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι.


Βάζουμε 2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι σε μια λεκάνη(υπολογίστε ότι θα είναι 500 ml ρύζι) και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι.



Αφήνουμε το ρύζι μέσα στο νερό για μισή ώρα, μέχρι να γίνει άσπρο.



Στα 30 λεπτά χύνουμε το νερό που υπάρχει μέσα στη λεκάνη και βάζουμε νέο νερό.



Κάνοντας κυκλικές κινήσεις, πλένουμε με το χέρι μας το ρύζι μέσα στο καθαρό νερό.



Αμέσως μετά το αδειάζουμε και αυτό και ξαναβάζουμε νερό στη λεκάνη.



Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.



Τότε σουρώνουμε το ρύζι με ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα νερά και το αφήνουμε για 2 λεπτά.



Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 650 ml νερό.



Κλέινουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία.



Αμέσως μόλις πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 15 με 20 λεπτά.



Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα για δέκα λεπτά.



Μετα από αυτό το χρόνο,βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε άλλα 4 λεπτά.



Ζεσατίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να λιώσουν.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα πλαστικό μπολ, προσθέτουμε το ξίδι ρυζιού και το ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να γίνει σκληρό.



Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.



Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε σούσι.
 
 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα