Υλικά:
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά
Μία κούπα ζεστό γάλα
Τέσσερις κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Ένα κουταλάκι κανέλα και μισό κουταλάκι επιπλέον
Μία κούπα ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, την μαγιά και δύο κουταλιές ζάχαρη. Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα και μία κουταλιά βούτυρο.
Ζυμώνουμε για 10 περίπου λεπτά. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.
Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει, την ζυμώνουμε 3 – 4 λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο, 1,5 – 2 εκ. πάχος. Με κουπ πατ στρογγυλό κόβουμε δίσκους και με μικρότερο κουπ πατ, ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Βάζουμε τα ντόνατ σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 25 – 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω – κάτω αντιστάσεις) ή στους 190 (με αέρα) και ψήνουμε τα ντόνατ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 – 15 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο. Ανακατεύουμε την 1 κούπα ζάχαρη με το 1/2 κουταλάκι κανέλα. Με πινέλο περνάμε τα ντόνατ με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.