Υλικά:
1 κιλό στήθος αρνιού
Σέλινο
Μαϊντανό
Φύλλο δάφνης
Ελάχιστο θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 καρότα κομμένα σε φετάκια
2 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάι τσαγιού χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι τσαγιού κουσκούς
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζουμε με νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας και το σκεπάζουμε με νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει, το στραγγίζουμε.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και με ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: Σέλινο,μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι.
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε από το ζωμό του και το στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε με το βούτυρο τα καρότα, τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν με το βούτυρο για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τη σούπα για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουσκους και το κρέας, αφού αφαιρέσουμε πέτσες και κόκκαλα και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.