Υλικά:
½ κιλό κιμά
πάχος από νεφραιμιά
1 μεγάλη φρυγανιά
½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά αλάτι
Σάλτσα ντομάτας
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι (τριμμένο)
Κύμινο (τριμμένο)
Εκτέλεση:
Περνάμε ή ζητάμε από το χασάπη να περάσει το κρέας από νεφραιμιά, δύο φορές από τη μηχανή.
Περνάμε ή ζητάμε από το χασάπη να περάσει το κρέας από νεφραιμιά, δύο φορές από τη μηχανή.
Μουσκεύουμε τη φρυγανιά με το νερό και το κρασί.
Τη στίβουμε ελαφρά.
Αναμειγνύουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, το σκόρδο, αλάτι,πιπέρι και λίγο κύμινο.
Χτυπάμε καλά το μείγμα.
Αν χρησιμοποιούμε μίξερ, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
Το πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε να τηγανιστούν τμηματικά, σε λάδι και βούτυρο.
Τα σερβίρουμε είτε σκέτα με σαλάτα είτε με σάλτσα ντομάτας.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και μόλις κάψει, 4 ώριμες ντομάτες αφού τις έχουμε καθαρίσει, κόψει και λιώσει
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και προαιρετικά λίγη ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 30 λεπτά και τη ρίχνουμε πάνω από τα σουτζουκάκια.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.