Ψωμάκι γεμιστό

by sidagi.gr
591 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια κουκουνάρι
3 φακελάκια μαγιά
½ κουτάκι μπύρα
400 γραμμάρια νερό
20 γραμμάρια αλάτι
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα ατομικά ψωμάκια με έντονη μυρωδιά και γεύση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη των ψωμιών θα χρησιμοποιήσουμε μια λεκάνη. Ρίχνουμε στη λεκάνη 1 κιλό αλεύρι (με αυτή την ποσότητα θα φτιάξουμε 40 ατομικά ψωμάκια), 400 γραμμάρια χλιαρό νερό, 3 φακελάκια μαγιά και ½ κουτάκι μπύρα και ζυμώνουμε μέχρι να τραβήξει όλο το αλεύρι.

Μετά ρίχνουμε 60 γραμμάρια ελαιόλαδο και 20 γραμμάρια αλάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σκληρή.
Τελευταία ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια κουκουνάρι και την παρμεζάνα, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.

Στο σημείο αυτό μπορούμε να ζυμώσουμε ελαφρά και να μορφοποιήσουμε τα ψωμάκια μας.
Τα αφήνουμε και αυτά άλλα 30 λεπτά για να φουσκώσουν.

Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα