Ζύμη για κρουασάν

by sidagi.gr
618 προβολές

Υλικά:

Μισο κιλό. αλεύρι

20 γραμμάρια μαγιά μπύρας

200 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

200 ml γάλα

Ένας κρόκος αυγού

10 γραμμάρια αλάτι

Μία κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαγιά με 130 γραμμάρια αλεύρι σε λίγο χλιαρό γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει αρκετά

Λιώνουμε τη μαγιά με 130 γραμμάρια αλεύρι σε λίγο χλιαρό γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει αρκετά

Ανακατεύουμε στο μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζύμη και χτυπάμε σε μικρή ταχύτητα προσθέτοντας το γάλα ανά διαστήματα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

 

Σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 30-40′. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε τρίγωνα.

 

Τυλίγουμε σαν ρολό κάθε τρίγωνο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αφήνουμε να φουσκώσουν, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 230 βαθμούς για περίπου 15′.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα