Κανελόνια με κρέπες

by sidagi.gr
863 προβολές

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
650 γραμμάρια κιμά
3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια μανιτάρια
Αλάτι
Βούτυρο
Αλέυρι
Πιπέρι
Γάλα


 

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τις κρέπες αναμειγνύουμε το αλέυρι με το αλάτι.


Για να φτιάξουμε τις κρέπες αναμειγνύουμε το αλέυρι με το αλάτι.



Χτυπάμε τα αυγά με ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και με το λάδι.



Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και χτυπάμε το χυλό ώσπου να γίνει λείος.



Αλέιφουμε ένα τηγάνι μικρού μεγέθους με βούτυρο και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ από το χυλό.



Γέρνουμε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο.



Ψήνουμε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τη βγάζουμε από το τηγάνι.



Κατά τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τις υπόλοιπες κρέπες.



Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα τυριού, σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού τα ψιλοκόψουμε) μέχρι να μαραθούν.



Πλάθουμε τον κιμά, σχηματίζουμε μια πίτα και τον βάζουμε στο τηγάνι, τραβώντας στην άκρη τα υπόλοιπα υλικά.



Τον τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια τον κομματιάζουμε με ένα πηρούνι και προσθέτουμε ½ φλιτζάνιου τσαγιού από τη σάλτσα τυριού. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.



Βάζουμε επάνω σε κάθε κρέπα δύο κουταλιές από το μείγμα και τις τυλίγουμε σε ρολά.



Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα τυριού, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.


Λίγο πριν βγάλουμε τις κρέπες από το φούρνο, αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος.


 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα